Bergkerk Bergkerk

Bouwen met K'nex in het Speelgoedmuseum

Het Speelgoedmuseum organiseert op zaterdag 16 maart 2024 een bouwmiddag rondom het populaire plastic constructiespeelgoed K’nex. Tijdens de inloopmiddag maak je je eigen bouwcreaties. Op deze dag lanceert het museum ook de nieuwe tijdelijke tentoonstelling: ‘Spelen in de jaren ‘90’.

De geschiedenis van K’nex
K’nex is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de bekendste merken op het gebied van (educatief) speelgoed voor kinderen. Het merk werd in 1989 op de markt geïntroduceerd. Drie jaar later, in 1992, kwam de eerste K’nex bouwdoos op de markt.

In het Speelgoedmuseum bouwen met het populaire plastic constructiespeelgoed K’nex (foto Mike Bink)

De bedenker van het populaire plastic constructiespeelgoed is de Amerikaan Joel Glickman. Het idee van K’nex is ontstaan op een bruiloft. Glickman verveelde zich stierlijk op die bruiloft. Op een bepaald ogenblik besloot hij met wat rietjes die op tafels lagen, te spelen. Hij bevestigde de rietjes zo aan elkaar dat het al gauw een bouwwerkje vormde. Omdat hij dit best vermakelijk vond, ontstond zo het plan om speelgoed te maken dat gebaseerd was op dit idee. Samen met zijn broer richtte Glickman het bedrijf K’nex Industries op. Door de jaren heen is de populariteit van K’nex in enorme mate toegenomen. Het speelgoed is tegenwoordig in ruim 25 verschillende landen verkrijgbaar.

Over de activiteit
De K’nex middag wordt georganiseerd in het Speelgoedmuseum, gevestigd aan de Brink 47 te Deventer. De activiteit vindt plaats in de Werkkamer van het museum, start om 12:00 uur en eindigt om 14:00 uur. Bezoekers hebben een geldig ticket voor het museum nodig. Deelname aan de activiteit is gratis.

Alle informatie over het Speelgoedmuseum en de activiteit is te vinden op hetspeelgoedmuseum.nl.